x Blijf op de hoogte via e-mail Geen reclame. Beloofd! Maximaal 2 e-mails per week
 
 

Volgen

Terug naar home
 
 

Vragen en antwoorden

meer Mag ik als gelovige mijn rozenkransgebed vervangen door meditatie?

God verlangt dat we Hem zoeken en beminnen. Elk bidden en mediteren dat daar uitdrukking aan geeft, zal je helpen groeien in je geloof. 

Het is goed om als gelovige op zoek te gaan naar die vorm van gebed of meditatie waarin je kan openbloeien voor Gods liefde. Merk je dat je de rozenkrans op automatische piloot bidt, meer uit plichtsbesef dan uit liefde, misschien zelfs met tegenzin? Dan kan het tijd zijn om een andere gebedsvorm te proberen. Misschien verlang je wel naar een eenvoudiger manier van bidden, zoals christelijke meditatie met een mantra?

Nog enkele punten om bij stil te staan:

  • Ook in het rozenkransgebed kan je mediteren over het leven van Jezus. Misschien wil je dat aspect van het rozenkransgebed meer aandacht geven? Je kan het hier uitproberen met de blijde mysteries
  • Je kan gerust de rozenkrans afwisselen met andere christelijke vormen van meditatie. Ze zullen elkaar wederzijds versterken en verrijken. 
  • Om smaak te blijven vinden in het gebed heb je af en toe afwisseling nodig. Maar je gebed kan zich maar verdiepen als je ook leert trouw te zijn in dorheid. Soms ontneemt God ons de smaak in het gebed om ons de kans te geven ons gebed uit te zuiveren en trouw te leren zijn aan Hem. Zoeken we God, of zoeken we het genot van het bidden en zijn genade? Wees eerlijk en laat je leiden door je hart. Een gesprek met een geestelijk begeleider kan een grote hulp zijn. 
 

Delen