x Blijf op de hoogte via e-mail Geen reclame. Beloofd! Maximaal 2 e-mails per week
 
 

Volgen

Terug naar home
 
 

Vragen en antwoorden

meer Wat als stilvallen, mediteren of bidden niet prettig voelt?

De meeste vormen van ontspanningsoefeningen, mediteren en bidden voelen in het begin onwennig of een beetje vreemd aan. Blijf met een open geest proberen. En kijk eerlijk naar wat je ervaart.

Voel je je echt onprettig na je stille tijd als je begint met een nieuwe methode, probeer dan een andere methode uit. Niet elke methode is voor iedereen op elk moment van zijn geestelijke weg geschikt.

Anders is het gesteld met de moeilijkheden die je tegenkomt als je een tijdje bezig bent. Wat je in je bewuste leven ook onderdrukt, je komt het tegen als je lang genoeg stil gaat zitten. Je eigen schaduwkanten onder ogen zien is niet prettig. Maar het is wel nodig om je ervan te bevrijden en diepe innerlijke vrede te ervaren. Hou zacht maar moedig vast aan je methode.

Als je lang genoeg de weg van de stilte gaat, zal je merken dat je manier van stilvallen vanzelf evolueert. Wat juist voelde aan het begin van je weg verliest zijn relevantie. Andere methodes gaan je meer aanspreken. Veel stiltezoekers groeien gaandeweg naar meer eenvoudige vormen van stilvallen, mediteren en bidden. 

 

Delen