x Blijf op de hoogte via e-mail Geen reclame. Beloofd! Maximaal 2 e-mails per week
 
 

Volgen

Terug naar home
 
 

Vragen en antwoorden

meer Waarom zou ik levensgebed doen?

Een goede vraag die je kan stellen voor elke vorm van gebed. Waarom bidden? 

Af en toe verschijnen er artikels over het nut van bidden en mediteren. Het zou stress verminderen, de bloeddruk verlagen en zo meer. Dat is misschien wel waar. En toch is het beter om bidden niet te beschouwen als iets nuttigs. Je bidt niet om je beter te voelen, maar wel om dichter bij God te komen, om je te openen voor Zijn liefde, om je te laten raken door Zijn Woord, om Zijn verlangen met jou te ontdekken…

Levensgebed helpt je om Gods werkzaamheid op het spoor te komen in je dagelijkse leven. Gods aanwezigheid is meestal niet iets uitzonderlijks of spectaculairs. Het is zoals een stille bries, discreet, zacht, teder, intiem, klein, kwetsbaar… Je leven is er vol van. Alleen is je spirituele gevoeligheid misschien onvoldoende ontwikkeld om het altijd op te merken. 

Regelmatig levensgebed maakt je fijngevoeliger en “gehoor"zamer voor Gods aanwezigheid in het gewone leven. Je beseft duidelijker wat jou meer tot leven brengt. Omgekeerd zie je scherper wat je van het leven wegtrekt. Levensgebed doet je bewuster leven en groeien als mens.

Levensgebed: leer bidden met de gebeurtenissen van je leven

 

Delen