x Blijf op de hoogte via e-mail Geen reclame. Beloofd! Maximaal 2 e-mails per week
 
 

Volgen

Terug naar home
 
 

Vragen en antwoorden

meer Waarom maken jullie deze site?

Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt.

  • In de eerste plaats om jou en zoveel mogelijk mensen te laten proeven van praktijken waarmee je stilte kan ervaren en integreren in je leven. Het brede aanbod van de site spreekt heel je menselijke vermogen tot stilte aan: psychologisch, lichamelijk, spiritueel en religieus. 
  • Waarom neemt het Studiecentrum Kerk en Media dit initiatief? Omdat in de lange contemplatieve traditie van de Katholieke Kerk een schat aan ervaringen en wijsheid van stiltezoekers verborgen ligt. Monniken en andere biddende christenen van alle eeuwen hebben ondervonden dat stilte één van de bevoorrechte plaatsen is waar je de kern van het christelijke geloof zelf kan ervaren: een persoonlijke relatie met de levende God. Het internet is dan weer een uitstekend hulpmiddel om stilvallen, mediteren en bidden zelf te leren ervaren. 
  • Waarom werken experten in meditatie en gebed vrijwillig mee? Omdat zij in hun bidden en mediteren mochten proeven van een bron van leven en beseffen dat dit niet voor hen alleen bedoeld is. Het mag stromen naar andere mensen. Het goede nieuws vertellen is hun roeping en voor sommigen ook deel van hun ambt als priester. 
  • Waarom werken creatieve professionals mee? Omdat zij graag hun creatieve talenten inzetten en aanscherpen. En omdat ze daar nog voor betaald worden ook. 
 

Delen