x Blijf op de hoogte via e-mail Geen reclame. Beloofd! Maximaal 2 e-mails per week
 
 

Volgen

Terug naar home
 
 

Vragen en antwoorden

meer Ik heb het zo druk, hoe kom ik tot innerlijke rust?

Door regelmatig korte momenten te ontspannen, te mediteren of te bidden. Doe het nu. Gun jezelf 5 of 10 minuten rust. De methodes en audiomeditaties op Start De Stilte zijn een ideaal hulpmiddel om je opdringerige zorgen even te laten voor wat ze zijn. Doe het morgen opnieuw.

Toegegeven, het klinkt tegenstrijdig. Net als je nergens tijd voor hebt, ga je het beste even niets doen. Vertrouw erop dat 1 of 2 keer per dag een kwartiertje stilvallen meer bijdraagt voor jezelf, je omgeving en de wereld, dan verbeten aan jezelf voorbij hollen. Want je gaat de dingen die je doet aandachtiger en met meer liefde doen. Bedenk dat van je vele werken uiteindelijk niet zo veel overblijft, behalve de liefde waarmee je het gedaan hebt.

Eigenlijk is werken aan je innerlijke vrede je belangrijkste werk, wil je tot rust komen. Als je dat van binnenuit mag ervaren, dan ga je als vanzelf je agenda en je activiteiten anders bekijken. Misschien wil je op weg naar een vergadering of naar huis een half uurtje stoppen voor een wandeling? Misschien wil je tegen sommige activiteiten liever nee zeggen. Of wat dacht je van een heuse woestijndag?

Alles begint met regelmatig kort even stilvallen, mediteren of bidden. De rest wordt je in de stilte zelf gegeven. Je kan bijvoorbeeld ontdekken dat niet het vele werk je innerlijke rust verstoort. Maar wel de momenten dat je in dat werk alleen jezelf zoekt. Wat je doet met liefde en overgave, kan je ook met innerlijke rust doen. Dan word je contemplatief in de actie

Goede moed en goede reis!

 

Delen